Yksi eniten asiakkaidemme pohtima asia on se, miten Dekofloorin neliöhinta vertautuu laatoitukseen. Lisäksi saumattomuuteen liittyviä Googlehakuja näyttäisi olevan aika runsaasti sanoilla: mikrosementti hinta, hartsipinnoite hinta jne, joten yritämme avata aihetta hieman, ihan yksinkertainen se tämä kysymys tokikaan ei ole, mutta on selkeästi kiinnostava ja mietityttävä asia.
Yksi suurimmista haasteista hintavertailussa on, että laatoituksen kanssa useimmiten unohdetaan huomioida, että materiaalihintaan tulee laskea kaikki kiinnityslaastit, sauma-aineet, silikonit ja laatan hukka, joita taas Dekofloorin kanssa ei tarvitse huomioida vaan eri järjestelmien neliöhinnassa on kaikki materiaalikulut vedeneristeen päälle tulevista kerroksista. Koska laattoja, kiinnityslaasteja ja sauma-aineita on myös sellaisia, että niihin saa laitettua helposti vaikka omaisuuden verran rahaa, täysin aukoton vertaaminen on vaikeaa. Olemme kuitenkin laskeneet yleisimmin käytettävillä tuotteilla ja menekeillä laskelman, joka auttaa vähän vertaamaan sitä, minkä verran se varsinainen laatta voi maksaa olematta kalliimpi kuin Dekofloor.
Ajatellaan esimerkissä kylpyhuonetta. Jokainen kylpyhuone tarvitsee vedeneristyksen, se tulee myös Dekofloorin alle. Kun Dekofloor asennetaan märkätilaan, tulee vedeneristeenä käyttää Dekofloorin omaa vedeneristettä, joka on suunniteltu nimenomaan ohutpinnoitteiden alle. Vedeneristeissä käytännössä ei ole hintaeroja juurikaan. Dekofloorin oma vedeneriste on saman hintainen kuin yleisimmin käytetyt vedeneristeet muutoinkin, tässä kohtaa siis ollaa samoissa hinnoissa.
Nyt kun lähdemme varsinaisen pintamateriaalin kimppuun, voimme aloittaa sen vaikean vertailun. Helpoin on ehkä vertailla neliöittäin, koska kylpyhuoneissa on niin erilaisia neliömääriä pinnoitettavaa alaa.
Alla olevassa kuvassa on laskettu keskiarvoja yleisimmin käytetyistä kiinnityslaasteista, sauma-aineista ja silikoneista valmistajien ilmoittamilla keskiarvomenekeillä. Summa voi siis olla hieman pienempi, ei tosin kovin paljoa ja toisaalta myös tuplasti isompi, mikäli laatoituksen kaveriksi valitaan vaikkapa epoksisaumaa.
Dekofloorin jokainen kerros, joka vedeneristeen päälle tulee, sisältyy neliöhintaan 60€. Yleisin ajatusvirhe hintavertailussa laattaan tapahtuukin siinä, että ajatellaan laatan voivan maksaa myös neliöltä 60€, kun niiden hintoja vertaillaan keskenään. Kuitenkin kuten huomaamme, laatassa täytyy laskea mukaan aika paljon muutakin ja tällöin varsinaiselle laatalle ei jää käytettäväksi kovinkaan suurta summaa, jos halutaan pysyä kokonaisuutena samassa hinnassa Dekofloorin kanssa.
Kumpi on sitten kalliimpi tai halvempi vaihtoehto?
Riippuu valinnoista. Laattojen hinnat ovat viime vuosina kivunneet kovasti ylöspäin kun taas vastaavasti kotimaisia raaka-aineita sisältävän Dekofloorin pysynyt samana. Tämä on tehnyt sen, että aiemmin hinnallisesti Dekofloor oli samassa niinsanotusti parempien, isojen laattojen kanssa, kun nykyään laattojen hintojen noustua ollaan tilanteessa, että valitessa jotain muuta kuin ihan peruslaattaa, hinnallisesti Dekofloor on jo pian edullisempi. Puhumattakaan isoista laatoista.
Lopputuloksena saumatonta kylpyhuonetta tosin tulisi verrata suurlaattaan, jossa on hyvin vähän saumoja ja siellä kategoriassa Dekofloor on jo naurettavan edullinen. Vieläpä kotimainen.
Dekofloor ei siis ole suinkaan kallis pintamateriaali kylpyhuoneeseen, vaan ns. peruslaatoituksen hintainen. Samalla summalla siis silmiä hivelevää saumattomuutta ja mieltä keventävää helppoutta siivoukseen.